Care Autoschade gaat herstructureren

Care Autoschade is bezig met een herstructurering van de organisatie, die vooral de aansturing van de vestigingen betreft. In het kader van het programma ‘Klaar voor de toekomst’ komen er twaalf zogenaamde clustermanagers in plaats van vestigingsmanagers.

Op dit moment is directeur Kees-Jan Bus druk bezig alle medewerkers over de plannen te informeren. Nog voor de zomer hoopt Care de plannen te hebben geïmplementeerd.

 Volgens het nieuwe scenario hebben de individuele vestigingen (nu 54) straks dus geen eigen vestigingsmanager meer, maar worden ze aangestuurd door een clustermanager, die de verantwoordelijkheid heeft over een bepaalde regio. Volgens Bus is het nog te vroeg om aan te geven of er ook gedwongen ontslagen zullen gaan vallen. “In sommige gevallen gaat het om natuurlijk verloop en in andere gevallen kunnen medewerkers intern doorstromen naar een andere plek, bijvoorbeeld op de front office”, aldus Bus.

Strakke aansturing

Met het programma ‘Klaar voor de toekomst’ wil Care Autoschade inspelen op de moeizame situatie waar de schadeherstelbranche mee kampt. “We behalen gelukkig omzetgroei, maar de marges staan fors onder druk. We moeten de organisatie en de vestigingen dus strakker en efficiënter gaan aansturen en de kosten verlagen. Daarmee hopen we klaar te zijn voor de toekomst”, zegt Bus.

Kees-Jan Bus is sinds 1 september 2013 directeur van Care Autoschade en volgde destijds Johan van Klinken op.

 

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *