Chinese auto Qoros eind 2013 in Nederland

Eind volgend jaar is Nederland een nieuw automerk rijker. Dan is het eerste model van het Chinese Qoros verkrijgbaar. Wel moet er nog een importeur worden gezocht. Saab-importeur Beherman heeft in elk geval belangstelling. De komst is nu pas officieel, aangezien het bedrijf nog in een rechtszaak met Kia (Quoris) was verwikkeld over de naam.

Het eerste productierijpe model, een compacte sedan, zal volgend jaar worden onthuld op de autotentoonstelling van Genève. Daarnaast zullen er twee studiemodellen worden getoond die een beeld geven van de toekomstige modellen van Qoros. De autofabrikant wilt vanaf 2014 iedere zes maanden een nieuw model toevoegen aan het gamma.

Qoros bestaat sinds 2007 en is een joint venture van Chery Automobile uit China en de holding Israël Corporation. Het bedrijf wordt ondersteund door leveranciers als Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Microsoft en Iconmobile. De in aanbouw zijnde fabriek in Changshu zal een productiecapaciteit hebben van 150.000 auto`s per jaar en een maximale capaciteit van 450.000 stuks per jaar.

Gert Volker Hildebrand leidt het designteam bij de ontwikkeling van het merk.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.