Het kennisbureau voor de autobranche Aumacon lanceert een nieuw concept, de Schadeketen Top 25. Het wordt een overzicht van de volgens Aumacon voornaamste schadeherstelketens in Nederland en verschijnt naar verwachting in maart 2013.

Het kennisbureau brengt de schadesector in kaart, omdat een grondig beeld wil brengen van een branche die het zwaar heeft. “Door tal van oorzaken neemt de vraag naar schadeherstel gestaag af. Tegelijkertijd zijn de belangrijkste klantgroepen (leasemaatschappijen en verzekeraars) vooral geïnteresseerd in kostenreductie en centrale afspraken. Veel schadebedrijven acteerden aanvankelijk zelfstandig in deze markt, maar zien nu betere kansen door aansluiting bij franchiseketens of door de oprichting van samenwerkingverbanden. Volgens sommige marktdeskundigen zou de aansluiting bij een keten zelfs een absolute voorwaarde zijn om te kunnen overleven in deze krimpende markt”, aldus Aumacon.

Focwa

In de eerste Schadeketen Top 25 is niet alleen aandacht voor de franchisegevers, maar er wordt ook een gedetailleerde opgave opgenomen van alle deelnemers. “Veel aandacht zal uitgaan naar de achterliggende verbanden; met welk dealer- of garagebedrijf zijn de schadebedrijven gelieerd? Zijn er specifieke erkenningen, zoals Eurogarant, Hiqure of merkerkenningen?”

Brancheorganisatie Focwa heeft inmiddels haar medewerking toegezegd. Overigens zullen ook de belangrijkste glasschadeketens in het overzicht worden meegenomen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties