Chinese auto’s scoren goed bij Euro NCAP

In de vijfde en laatste Euro NCAP-crashtest van dit jaar zijn veertien nieuwe modellen getest. Onder de geteste voertuigen zijn twee nieuwe Chinese modellen terug te vinden die het niveau van vier sterren bereiken. Het gaat om de Geely Emgrand EC7 en de MG6.

Beide zijn daarmee op het gebied van voertuigveiligheid vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Fiat Panda, de Jeep Grand Cherokee en de Jaguar XF, die eveneens vier sterren verdienden in de test. “Hiermee lijken Chinese fabrikanten een belangrijke stap gezet te hebben naar auto’s met een Europees veiligheidsniveau”, aldus de ANWB.

De hoogste waardering van vijf sterren werd dit jaar toegekend aan Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes-Benz B-Klasse and C-Klasse Coupé, de Ranger Rover Evoque, de VW Up, Subaru XV en de VW Beetle. De laatste twee auto’s hebben overigens goed gescoord op het onderdeel bescherming kinderen. Beide bereikten een scoringspercentage van negentig procent, wat op dit onderdeel nog niet eerder is gehaald.

Bekijk hier het overzicht van geteste auto’s >>

Euro NCAP heeft in november ook een aantal nieuwe veiligheidstechnieken voor consumenten beoordeeld en bekroond. Zo heeft Ford een award gekregen voor haar systemen Driver Alert en Forward Alert op de Focus en Mercedes-Benz voor Attention Assist en Collision Prevention Assist. Ook Opel is onderscheiden voor haar Adaptive Forward Lighting en Volkswagen sluit de rij met een bekroning voor het systeem City Emergency Brake.

[responsive-video identifier=”QfYJtffKpXM”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *