Chinese CHTC onderzoekt bod op Nedcar

CHTC, onderdeel van de China Hi-Tech Group Company uit Peking, is mogelijk geïnteresseerd in Nedcar. Dat schrijft Het Financieel Dagblad vandaag. Er is nog geen sprake van concrete onderhandelingen, maar er wordt onderzocht of er een bod wordt uitgebracht.

De Chinese onderneming had eerder interesse in de fabriek van Opel in Antwerpen, maar die deal ketste af. Vorig jaar nam CHTC wel twee andere Nederlandse automotivebedrijven over. Via een joint venture kocht het toen het Limburgse Duracar (elektrische bestelwagens) en Ginaf in Veenendaal, een producent van extra zware vrachtwagens.

Volgens Het Financieel Dagblad wil de Nederlandse vertegenwoordiger van CHTC niet ingaan op de vraag of zijn bedrijf Nedcar wil kopen. Het Limburgse bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

CHTC heeft achttien dochterbedrijven, maakt ook textielmachines en heeft volgens eigen zeggen 50.000 mensen in dienst. Begin maart kwam het Zwitsers bedrijf Q-PM in het nieuws als overnamekandidaat. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *