Compacte fysieke Automechanika met digitale schil

Dit jaar zal de Automechanika Frankfurt, van 14 tot 16 september, met zijn eenmalige ‘Digital Plus’-formule anders zijn dan alle andere. Naast een compacte fysieke beurs biedt de Automechanika alle deelnemers de mogelijkheid om te netwerken en hun bedrijven digitaal te presenteren. Het nieuwe aanbod, dat momenteel aan de branche wordt geïntroduceerd, reduceert de beursvoorbereidingen tot een minimum. Volgend jaar keert de toonaangevende internationale vakbeurs van 13 tot en met 17 september 2022 terug naar zijn vertrouwde formaat op het beursterrein van Frankfurt.

De organisatoren hebben besloten het roer om te gooien bij de voorbereidingen voor de allereerste hybride Automechanika, althans voor de fysieke beurs. Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt: “Als gevolg van de aanhoudende problemen door de pandemie zullen wij niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten voor een toonaangevende internationale vakbeurs in september aanstaande. Voor het evenement zijn niet alleen officiële goedkeuringen nodig, maar het moet ook mogelijk zijn om internationaal te reizen. Dit verandert echter niets aan de behoefte van de automobielindustrie aan een platform waar zij dit jaar zaken kunnen doen – en onze klanten en brancheorganisaties zijn het daarmee eens. Daarom hebben wij besloten ons concept voor de Automechanika van dit jaar aan te passen: volgens het “plug-and-play”-principe bieden wij mogelijkheden om persoonlijk op het beursterrein te exposeren en te netwerken, terwijl de voorbereidingen, risico’s en kosten tot een minimum beperkt blijven. Volgend jaar zal de Automechanika Frankfurt weer in de vertrouwde beursformule plaatsvinden.”

Digitaal platform

Het nieuwe concept biedt bedrijven een reeks presentatieformaten waaruit zij kunnen kiezen, evenals verschillende netwerklounges waar persoonlijke zakelijke ontmoetingen kunnen plaatsvinden in overeenstemming met de geldende maatregelen ter bescherming tegen het coronavirus. Bedrijven die door reisbeperkingen niet naar Frankfurt kunnen reizen, kunnen hun producten presenteren op een digitaal platform, waar zij ook digitaal bezoekers kunnen ontmoeten en met hen kunnen netwerken.

Messe Frankfurt heeft haar exposanten in maart op de hoogte gebracht van de uitgebreide digitale mogelijkheden die beloven de netwerkmogelijkheden en het internationale bereik van de exposanten te maximaliseren. Voor het eerst krijgen exposanten de kans om hun nieuwste producten en innovaties live te streamen. Alle deelnemers profiteren van digitale matchmaking en de planningstools, maar ook van faciliteiten voor live chats en 1:1 videogesprekken. De meeste video’s, alsook de productinformatie en bedrijfsprofielen van de exposanten, zullen ook na afloop van het evenement online blijven.

Academy

De tentoonstelling is gecentreerd rond de Festhalle in het oostelijke deel van het beursterrein. Er zijn ook een innovatieshow, een netwerkruimte en een productpromenade gepland. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op een boeiend voorprogramma met aandacht voor de nieuwste onderwerpen en trends. Olaf Mußhoff, directeur van Automechanika Frankfurt: “Zelfs vóór COVID-19 was er al veel druk op de auto-industrie om te veranderen – om meer te investeren in digitalisering, in toeleveringsketens die veerkrachtig en intelligent zijn, en om zich verder te ontwikkelen. Nu heeft de pandemie deze zorgen nog dringender gemaakt. Sommige spelers in de sector hebben al op de nieuwe eisen gereageerd met nieuwe bedrijfsideeën, innovatieve concepten en oplossingen. Ik kijk nu al uit naar alle boeiende presentaties en discussies die op de Automechanika Academy zullen plaatsvinden en waaraan bezoekers ter plaatse en online via livestream kunnen deelnemen.” Het nieuwe ‘Future Mobility Park’ – een innovatief test- en ervaringscircuit in de openlucht in het hart van het beursterrein – is een showcase voor oplossingen voor de mobiliteit van morgen.

Hypermotion

Vlak ernaast in de Festhalle vindt gelijktijdig met de Automechanika de Hypermotion plaats. Het is de eerste keer dat gebruikers en ontwikkelaars op het gebied van mobiliteit en logistiek hier worden samengebracht met de automotive aftermarket. Dit creëert waardevolle synergieën voor de deelnemers aan beide evenementen, want de automobielindustrie is toonaangevend in de mobiliteitsindustrie, terwijl de automotive logistiek een aanzienlijk deel van de logistieke industrie voor haar rekening neemt. Samen creëren ze oplossingen voor elkaar, en het is duidelijk dat de uitdagingen en problemen waarmee ze worden geconfronteerd, vergelijkbaar zijn. Danilo Kirschner, directeur van Hypermotion Frankfurt: “Er zijn fascinerende technologische raakvlakken tussen deze twee evenementen, waaronder alternatieve aandrijfsystemen, lichtgewicht materialen en constructies, IoT-systemen, het creëren en optimaliseren van veerkrachtige internationale toeleveringsketens, en nog veel meer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.