Crashtest ‘small overlap’ toont forse gebreken

In Amerika werkt het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sinds kort met een nieuwe soort crashtest. Bij de ‘small overlap’ raakt de flank van een auto bij een frontale aanrijding met 60 tot 65 kilometer per uur een betonnen obstakel. De eerste testresultaten tonen aan dat automerken bedroevend slecht presteren.

Met name de Duitse premiummerken met modellen als Audi A4, BMW 3-serie, Lexus ES 350, Lexus IS 250/350 en Mercedes-Benz C-klasse laten het afweten. De Acura TL – niet in Europa verkrijgbaar – en de Volvo S60 waren de enige twee modellen die het er in de nieuwe crashtest van IIHS goed vanaf brachten. De Infiniti G scoorde ‘acceptabel’.

Bekijk hier alle testresultaten van IIHS >>

IIHS over de test

[responsive-video identifier=”u2Fzp3f-C0I”]

Euro NCAP

Of de ‘small overlap’-test ook door Euro NCAP gaat worden gebruikt is nog niet bekend. Feit is wel dat de autofabrikanten voldoende versteviging moet aanbrengen buiten de metalen dwarsbalk aan de voorkant van een auto.

Small overlap frontale test

[responsive-video identifier=”xErtFxlOxbg”]

Moderate overlap frontale test

[responsive-video identifier=”6Nv5Qzia0-0″]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.