CTEK waarschuwt voor massaal inkopen accu

CTEK waarschuwt garagebedrijven voor het massaal inkopen van accu’s. De prijzen van accu’s stijgen in lijn met de loodprijs en daarom slaan garages nu grote voorraden in. De producent van acculaders wijst op het risico om uiteindelijk meer geld te verliezen dan te verdienen, wanneer de opgeslagen voorraad niet goed onderhouden wordt.

Als de batterijen ‘met rust’ gelaten worden, dan ontladen ze volgens een natuurlijk proces, waarna zwavel gevormd wordt op de interne platen. Uiteindelijk resultaat is dat de accu niet meer functioneert.
CTEK wijst bedrijven er nu op om het personeel goed te instrueren accu’s snel te verkopen en met een oplaadplan te komen voor de batterijen.

De fabrikant speelt daarop handig in en komt met de Comfort Indicator, die aangeeft of een accu opgeladen dient te worden. De indicator is voorzien van drie gekleurde ledlampjes die de status aangeven en wordt verbonden met klemmen op de accupolen. Via het CTEK Comfort Connect system kan tegelijkertijd een acculader aangesloten worden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.