De autovakmannen in première in Cinemec

Donderdag 9 februari gaat in de grote zaal van Cinemec in Ede de documentaire De autovakmannen van Gwen Jansen in première. Negen vakmensen uit de autobranche vertellen hierin met passie over hun vak.

Whisky, schilderkunst, autotechniek… Waar je films ook over gaan, ze portretteren allemaal mensen die gepassioneerd zijn. Gwen Jansen: “Dat is ook een voorwaarde. Deze keer zijn het automonteurs. Die vond ik altijd al spannend. Hun passie grenst aan gekte, mensen die helemaal aanslaan op ringratel 10, fantastisch vind ik dat.”

De grote zaal van Cinemec in Ede, dat is een zaal voor duizend mensen. Die komt wel vol? Jansen: “We verwachten er zeker 800, vrienden en familie van de mensen die in de film te zien zijn, maar ook de landelijke pers heeft het opgepikt. Vanavond komt de film in Hart van Nederland aan bod bijvoorbeeld. Daarna draait de film in het reguliere aanbod van Pathé, vanaf vrijdag 10 februari. En in maart en april zijn er nog besloten Oomt-voorstellingen voor mensen uit de branche. Ook die voorstellingen zijn al bijna volgeboekt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *