De Leeuw bij Group Auto

De Leeuw gaat samenwerken binnen grossiersorganisatie Group Auto Nederland. Beide vestigingen gaan de formule Car Xpert aanbieden alsmede de overige concepten. Vorige week maakte Ype Kramer (Leeuwarden) ook al bekend lid te worden.

Group Auto ging onlangs een partnership aan met Sator als logistieke partner. De grossiersmarkt is erg onrustig volgens Freek Blekxtoon van Group Auto. Naar verwachting zullen er daarom de komende weken nog aardig wat grossiers stuivertje wisselen.

Peter de Leeuw: “Wij zijn onafhankelijk maar zien ook dat samenwerken gewoon moet in deze tijd en bij Group Auto is het grote voordeel dat je als lid toch zelfstandig blijft. De andere grossiers binnen de groep hebben ook allemaal hun eigen bedrijf, uitstraling en beleid. Dat gaf de doorslag, want verder zijn er namelijk veel voordelen te behalen. Wij kunnen nu garageformules aanbieden en kunnen ook profiteren van alle al door de club opgebouwde voordelen, zoals op het gebied van leveranciers en trainingen. We kunnen nu toch bij Havam, Kühne en Harrems blijven kopen en eerlijk is eerlijk: hun logistiek is gewoon de beste.”

Freek Blekxtoon van Group Auto vult aan: “Dit is het moment dat grossiers hun keuze voor de toekomst zullen moeten maken. Er zijn niet veel lege plekken meer bij grossiersclubs en als je nu nog steeds denkt dat je het allemaal wel in je eentje gaat redden dan ben je niet wakker. Je moet een positie hebben; inkoopdeals en marketingconcepten. Bovendien is er een sterke druk om modern geautomatiseerd te zijn en dat kun je qua eigen kennis, kosten en tijd gewoon niet realiseren. Wij moeten als organisatie namens 35 grossiers al alle zeilen bijzetten in de teruglopende markt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.