De lokale bandenwebshop

In Noord-Holland zijn 21 Bosch Car Service partners en 12 AD Autobedrijven ‘gezamenlijk’ een bandenwebshop gestart. Woordvoerder namens de initiatiefnemers is Jan Wals van het gelijknamige Bosch Car Service bedrijf uit Ilpendam.

“Hiermee spelen we in op de groeiende online bandenverkoop en willen we de lokale business versterken. We streven naar een kwalitatieve uitstraling en profileren ons met een hoge kwaliteit van de werkplaatsen. Bij veel bestaande banden- en onderdelenwebshops sta je soms tussen dubieuze bedrijven in de lijst van montagepartners, die elkaar beconcurreren met de prijs`, zegt Wals, die tevens secretaris is van 28 regionaal samenwerkende Bosch Car Service Garages, waarvan 21 deelnemen aan de webshop.

Het accent ligt op de A-merken banden, aangevuld met diverse private labels van bandendistributeurs Intersprint en Van den Ban. `Onze prijzen liggen op het niveau van de bekende bandenketens, maar wij focussen vooral op de brede keuze en kwaliteit van de werkplaats`, zegt Wals.

Sociale media

Individuele garages kunnen het bandenaanbod in de webshop aanpassen naar hun eigen wensen. “Wij voegen bijvoorbeeld een item toe over het vullen met stikstof”, zegt Wals. Via inzet van lokale en sociale media wordt gewerkt aan de bekendheid van de webshop, terwijl een landelijke online marketingbureau helpt bij een goede vindbaarheid.

“Tien jaar geleden was de bandenomzet bij de meeste vrije garages nihil. Banden zijn belangrijk en kunnen andere activiteiten stimuleren”, zegt Wals. “Verkoop en montage van banden vormt zo’n 20 tot 30 procent van de omzet bij universelen. Bij ons ligt het omzetaandeel ook al boven 20 procent.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1846 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *