De olieplas is zeer divers

Van 43,8 procent van het aantal kentekens dat voor onderhoud in de werkplaats komt, wordt zowel het oliefilter als de olie gewisseld. Bij 34 procent van de werkzaamheden gaat het om een combinatie van apk en een onderhoudsbeurt.

Dat blijkt uit cijfers van vijfhonderd autobedrijven die zijn aangesloten bij Werkplaats Serviceprovider (Wesp). Opvallend is daarbij het prijsverschil van de olie die wordt ververst. Zo is de olie voor een BMW gemiddeld 14,46 euro per liter, terwijl die voor een Kia maar 8,45 euro bedraagt.

Ook bijzonder is de plaats die Fiat en Skoda innemen tussen de premiummerken als het gaat om de duurte van de olie. Immers, van volumemerken met hun weinig specifieke eisen wat olie betreft, verwacht je niet dat de kosten daarvan vergelijkbaar zijn met die voor de geavanceerde motoren van bijvoorbeeld BMW, Audi of Mercedes-Benz. Het toont aan dat er wel enige speelruimte is ten aanzien van de olieprijs.

Het volledige artikel en de bijbehorende cijfers over olie en onderhoudsomzet vindt u in de afgelopen dinsdag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *