Jaap Timmer had niet alleen een fantastische persoonlijkheid, zijn Koninklijke onderscheiding en zijn recente vijfde plek op de ranglijst van meest invloedrijke personen in de Nederlandse autobranche. Hij had twee onbetwiste koningstitels: Mister Opel en Mister TT. De volgorde hangt van zijn fans af en die gaan hem allemaal keihard missen. Gisteren verloor Jaap Timmer, 77 jaar oud, de strijd tegen kanker. Naar wens van de familie zal de crematie in besloten kring plaatsvinden.

De naam Jaap Timmer is onlosmakelijk verbonden met Opel. Eerst als dealer, later als voorzitter van de Nederlandse Opel dealervereniging en daarna aan de Europese vereniging van Opeldealers, Euroda, waarvan hij medeoprichter was. Tevens was hij initiatiefnemer van de European Car Dealers binnen Cecra. De Brusselse lobbyclub voor de autobranche.

Internationaal werd hij extra bekend, toen hij enige jaren geleden het initiatief nam om met de Europese Opel-dealers kapitaal bijeen te brengen om fabrikant Opel te redden. Het leverde hem onder een plek als commissaris op in de board van Opel in Rüsselsheim. Zijn bruggenbouwende functie tussen en goede contacten met Opel-dealers en Opel als de fabrikant, laat zich het best karakteriseren door zijn uitspraak: “Elke euro in de zak van de fabrikant zit niet in de zak van de dealer. En omgekeerd geldt dat ook.”

Eveneens onlosmakelijk was zijn naam verbonden met het TT Circuit. Mister TT, zoals hij ook wel wordt genoemd, is vanaf het begin betrokken bij de Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen en van jongs af al bij de activiteiten op het TT Circuit. Eerst via zijn vader Geert (Nederlands kampioen in 1932 en later agent voor New Imperial). Later bekleedde Jaap Timmer zelf bestuursfuncties bij het circuit. Internationaal was Jaap Timmer ook actief betrokken bij de motorsport, want een aantal jaren was hij voorzitter van de wegracecommissie van de internationale motorsport-federatie FIM. Ook was hij jarenlang commentator bij Eurosport.

Jaap Timmer is fysiek niet meer onder ons, maar zijn nalatenschap voor de (inter)nationale autobranche en motorsportsector is groot. Hij zal dan ook niet vergeten worden. Wij wensen zijn familie en vrienden alle mogelijke sterkte toe bij het verlies van deze branche-icoon.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties