Decos lanceert duurzame rijstijl-app Flo

Het Nederlandse IT-bedrijf Decos lanceert de betaversie van Flo, een Android-app die inzicht geeft in het rijgedrag en de automobilist helpt zijn rijstijl te verbeteren. Flo is gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Direct na installatie registreert de app alle ritten automatisch, op basis van GPS en bewegingssensoren. Tijdens het rijden geeft Flo punten voor goed rijgedrag, zoals rustig optrekken of het houden van een gelijkmatige snelheid, en trekt het punten af voor inefficiënt rijgedrag, zoals hard remmen of hard door de bocht gaan.

Flo geeft deze feedback met audio- en visuele signalen, direct bij constatering en het toekennen of aftrekken van de punten. Doordat de automobilist de signalen leert herkennen, weet hij de betekenis van elk signaal snel te duiden waarop hij zijn rijgedrag meteen kan bijsturen. Aan het eind van de rit toont Flo de score en bewaart het alle ritten in de historie. Bovendien kan elke rit worden teruggekeken op een kaart om in detail te analyseren waar het goed ging en waar verbeterpunten zitten. Tevens worden kilometers, reistijden en routes automatisch vastgelegd.

Uniek

“Flo is uniek in de manier waarop de automobilist tijdens het rijden gecoacht wordt op goed en slecht rijgedrag,” aldus Moniek Hop, Managing Director bij Decos. “Doordat je al tijdens het rijden via beeld- en geluidssignalen feedback krijgt, weet je meteen waar je verbeterpunten zitten. Zo word je écht gestimuleerd om een betere bestuurder te worden. Met de Flo app wil Decos laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om minder brandstof te verbruiken en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Doordat je bewuster omgaat met het voertuig gaat je auto bovendien langer mee. Besparing voor het milieu en de portemonnee.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.