Defect tpms reparatieadviespunt na mei 2018

Het is nog ver weg, maar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) laat weten dat de controle van het bandenspanningsmeetsysteem (tpms) vanaf mei 2018 meegenomen zal worden als controlepunt bij de verplichte apk-keuring.

Nieuwe automodellen die na 1 januari 2014 op de markt zijn verschenen moeten verplicht tpms aan boord hebben. Dat neemt niet weg dat ook de auto’s van voor die datum met tpms vanaf mei 2018 aan een controle worden onderworpen. Het maakt daarbij niet uit dat het systeem nog niet verplicht was toen de auto in kwestie op de weg verscheen. Wanneer het systeem aanwezig is, wordt het meegenomen in de keuring.

Geen afkeur

Wanneer het tpms-symbool op het dashboard brandt, ten teken dat er iets mis mee is, wordt daar nu al melding van gemaakt in het apk-rapport, maar de controle wordt nog niet actief meegenomen in de keuring. Dat verandert pas in mei 2018. RDW laat desgevraagd weten dat een defect tpms ook na mei 2018 geen reden voor afkeur is bij de apk-keuring. Wel zal het in dat geval als reparatieadviespunt op het formulier worden vermeld.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *