Delftechniek verkoopt automaterialengrossiers

Hiscal Hendriks, eigenaar van Delftechniek uit Delfzijl, splitst zijn onderneming in een automotive- (automaterialengrossiers) en een industrietak. De laatste inclusief de divisie motorenrevisie. Tegelijkertijd worden de activiteiten van de betreffende automaterialengrossiers (drie vestigingen) verkocht.

De grossiersactiviteiten van de vestiging Delfzijl worden overgenomen door PartsPoint/Brezan uit Ede, die deze zal samenvoegen met die van Brezan Appingedam. De grossiersactiviteiten van de vestigingen in Assen (voorheen RAG) en Groningen worden overgenomen door Dabeko uit Dalfsen. Dabeko is lid van het API-netwerk van Doyen Auto, maar de beide overgenomen grossiers behouden hun AD-relatie. Delftechniek in Delfzijl was tot nu toe partner van Group Auto Nederland. De groep vervulde voor Group Auto, regionaal de functie van DiagnoseXpert en ondersteunde daarbij nog het werkplaatsconcept CarXpert.

Controle

Voor Brezan Automaterialen past de overname van de Delftechniek-vestiging in Delfzijl in het beleid om het aantal eigen vestigingen in het Brezan-netwerk te verhogen. Brezan heeft nu 78 eigen grossiersvestigingen in zijn Nederlandse netwerk, naast 36 franchisevestigingen. Het aandeel van de omzet via eigen vestigingen groeide in de afgelopen anderhalf jaar van 50 procent naar ruim 75 procent. Doel van dit beleid is om meer controle over de keten te krijgen, zegt algemeen directeur Cor Baltus van PartsPoint, het moederbedrijf van Brezan.

Dabeko is met vestigingen in Dalfsen, Drachten, Groningen en Coevorden actief in de provincies Overijssel, Friesland, Groningen en Drenthe. Naast het grossieren van automaterialen en banden, heeft Dabeko het dienstenpakket uitgebreid met onder meer het bandenhotel en is logistiek partner van een groot aantal dealerbedrijven in deze regio’s. Voor de overgenomen vestigingen in Groningen en Assen wordt AD Benelux de hoofdleverancier van Dabeko.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *