Demontagetraining ARN en Innovam voor EV’s

Innovam en Autorecycling Nederland (ARN) ontwikkelen samen een opleiding voor het demonteren van elektrische en hybride auto’s. Dit werk vereist specifieke kennis vanwege de hoge spanning van de batterijen in deze voertuigen. De nieuwe opleiding start midden 2013.

Met de nieuwe training kunnen demontagebedrijven zich goed voorbereiden op de groei van het aantal elektrische en hybride sloopauto’s. De demontage van deze auto’s staat nu nog in de kinderschoenen. In 2011 zijn slechts twee volledig elektrische en 34 hybride voertuigen gesloopt.

“Als ARN zijn wij erg blij met de samenwerking met Innovam”, aldus Arie de Jong, algemeen directeur van ARN. “Innovam is sterk op het gebied van autotechniek en educatie, terwijl ARN jarenlange ervaring heeft met autodemontage en demontagetechnieken. Het samenbrengen van deze kennis is een ideale basis voor de invulling van deze training.”

Ernst Gleijm, commercieel directeur Innovam: “Al vanaf het eerste moment zijn we betrokken bij de introductie van elektrische voertuigen en hybride technieken. Wij kunnen onze kennis omzetten in praktische toepassingen die specifiek gericht zijn op autodemontagebedrijven.”

ARN constateerde onlangs dat er minder autodemontage wordt uitgevoerd. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *