Denso ontwikkelt nauwkeuriger veiligheidsradar

Denso heeft haar veiligheidstechnologie voor Pre-crash Safety (PCS) en Adaptive Cruise Control (ACC) verder verbeterd. De Japanse toeleverancier heeft een nieuwe radar ontwikkeld die veel verder en breder kan ‘kijken’. De productiekosten liggen ook lager.

De zogenaamde millimeter-wave radar maakt gebruik van extreem korte golven om de afstand nauwkeuriger te meten tot onder andere voorgaande voertuigen. Het systeem komt eerst als optie beschikbaar op de Mazda 6 en meet over een afstand van 205 meter. De detectieradius is ongeveer achttien graden bij 35 meter van de auto. Eerdere systemen halen 150 meter en zo’n 10 graden radius. De nieuwe sensor kan de ingebouwde antennes nu automatisch bijstellen.

“De verbeterde detectie van de radar zorgt ervoor dat de auto veel nauwkeuriger kan reageren op dreigende wegsituaties”, zegt Ron Schubert, directeur Body Control Systems bij Denso in Amerika. “De bredere detectie is vooral belangrijk op snelwegen met veel rijstroken.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *