Dertiende merk voor Volkswagen Groep

Elektrische mobiliteit en mobiliteitsdiensten worden door Volkswagen als cruciaal onderdeel gezien binnen de strategie voor 2025, die Together ofwel gezamenlijk is gedoopt. De tak die zich met mobiliteitsdiensten gaat bezighouden zal het dertiende merk worden binnen de groep, aldus CEO Matthias Müller aan de vooravond van het Salon van Parijs.

Volkswagen werkt momenteel hard aan de lancering van producten rond mobiliteit op aanvraag, shuttleservices en andere vormen van stadsmobiliteit. De naam van het merk zal medio november worden bekend gemaakt.

Centraal tijdens de genoemde transformatie staat een familie van elektrische wagens zoals die vanaf 2020 gelanceerd zal worden. Tegen 2025 zal die familie dertig leden omvatten. In Parijs is al een voorbode te zien, waarvan Volkswagen claimt dat deze ‘600 kilometer zonder uitstoot kan rijden’: elektrisch dus. Voor de e-Golf is dat de helft.

Het getoonde model is ID genoemd en zal de eerste Volkswagen worden die gebruik maakt van de modulaire elektrische aandrijfkit MEB. De prijs zal op het niveau liggen van een Golf, waarmee volgens de fabrikant elektrisch rijden een vlucht zal nemen.

In 2025 moeten ook autonoom rijden ermee mogelijk zijn en de ID heeft al een ID mode, ofwel een functie voor autonoom rijden. Starten en wegrijden gebeurt ten slotte via de gsm in plaats van middels een klassieke sleutel.

Dertiende merk voor Volkswagen Groep

[responsive-video identifier=”keBLtJEdMu8″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.