Doek valt voor Opel Lathouwers

Het doek is gevallen voor Lathouwers Autobeheer en haar Opelvestigingen Den Bosch en Veghel. De rechtbank in Den Bosch heeft de autobedrijven failliet verklaard. Bij de betreffende bedrijven zijn 63 mensen werkzaam.

De overige Lathouwers-activiteiten zoals schadebedrijf, onroerend goed en lease vallen buiten het faillissement.

Na een periode van zwaar verlieslatende jaren was de financiële situatie van Lathouwers Autobeheer onhoudbaar geworden. Banken en financiers stuurden aan op ingrijpende maatregelen. Ook extra verstrekte leningen door de aandeelhouder brachten niet meer het gewenste resultaat.
“De structurele problemen in de autobranche en het dalend marktaandeel van Opel in Nederland, in combinatie met de fiscaliteit van haar producten in de bijtellingscategorieën, hebben onze organisatie als Opeldealer bijzonder hard getroffen. Ook het besluit van GM om Chevrolet uit Europa terug te trekken (2013), heeft de afzet verder doen afnemen”, aldus Piet Lathouwers.

Overnamekandidaten

“Als grote fleetownerdealer in de Opelorganisatie hebben we de gevolgen hiervan vol aan den lijve ondervonden. Ter illustratie: alleen al in de vestiging Den Bosch is het aantal verkopen ‘nieuw’ per jaar van ruim 2000 in hoogtijdagen teruggevallen tot circa 500. De huidige situatie rechtvaardigt zeker voortzetting van activiteiten en een Opel-dealerschap, echter zal dit op kleinere schaal moeten worden ingericht.”

“Er wordt druk gesproken met diverse kandidaten waarmee een soepele doorstart kan worden gerealiseerd. Dit moet leiden tot een blijvende kwaliteitsgarantie voor onze klanten en relaties”, aldus Lathouwers. Hiermee komt na bijna 90 jaar een einde aan het Opel-distributiecontract van Lathouwers. Haar overige activiteiten blijven en worden onverkort voortgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.