Doyen stopt twee miljoen extra in netwerk

De Belgisch-Nederlandse onderdelendistributeur Doyen Auto Nederland investeert bijna twee miljoen euro extra in een nog grotere beschikbaarheid van haar leveringsprogramma slijtdelen. Daar moeten zowel universele garagebedrijven, het Doyen grossiersnetwerk API en onafhankelijke grossiers van gaan profiteren.

Een deel van die investering wordt gebruikt om de voorraadposities van nieuwe toeleveranciers op te bouwen. Deze voor Doyen nieuwe en belangrijke onderdelenleveranciers – Kavo Parts, AVA Cooling en Van Wezel – hebben besloten om hun leveringsprogramma ook onder te brengen bij Doyen Auto Nederland.

“Hiermee realiseren we onze wens om het huidige gamma verder uit te breiden met
belangrijke A-merken onderdelen”, stelt Marcel Streppel. “De dynamiek in de Nederlandse onderdelendistributiesector is groot. Het spel van consolidatie en schaalgrootte is aan de orde van de dag. Doyen Auto Nederland neemt daar als de derde grote distributeur van Nederland een niet onbelangrijke positie in. Niet in de laatste plaats voor de onafhankelijke automaterialengrossiers die er nog immer zijn. En ook zullen blijven als het aan ons ligt.”

Versterken

Het versterken van de concurrentiepositie van de onafhankelijke grossier en die van zijn klanten staat of valt met een maximale onderdelenbeschikbaarheid. Zowel de mix aan onderdelenmerken als de breedte en de diepte van de beschikbare assortimenten. “Voor een garagebedrijf is het belangrijk dat er een keuze gemaakt kan worden. Daarom hebben wij in principe van een productgroep altijd minimaal twee A-merken beschikbaar. Een maximale uitleveringsgraad kunnen we garanderen omdat we zowel in ons centrale magazijn in het Belgische Seneffe als in onze twee regiomagazijnen in Waalwijk en Zwolle een forse uitbreiding doen in zowel de voorraadposities van bestaande merken als Luk, TRW, Knecht en Contitech, maar tegelijkertijd ook van onze drie nieuwe partners Kavo Parts, AVA en Van Wezel.”

Met deze investering en uitbreiding van het onderdelenaanbod, wil Doyen als internationale grossiersgroep, onderstrepen dat zij belang hecht aan haar positie in de Nederlandse aftermarket. Voor de grossiers uit het API-netwerk en de onafhankelijke grossiers die zich momenteel steeds vaker als potentiële klant melden, biedt Doyen de mogelijkheid tot drie maal per dag de toelevering van alle bij haar op voorraad aanwezige onderdelen. “Een belofte die we alleen kunnen doen door de hiervoor al genoemde extra investeringen. Tegelijkertijd introduceren we voor zowel grossiers als garagebedrijven ons nieuwe zoeken bestelplatform SALTO. Kortom, Doyen is de partij voor de vrije grossier”, benadrukt Marcel Streppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.