Drie broers nemen autobedrijf ouders over

De broers Mark, Bob en Coen Niesten nemen samen het in 1985 door hun ouders opgerichte autobedrijf Niestcar in Heemskerk over. Op 28 december nemen Joop (62) en Ellen (59) Niesten afscheid tijdens een receptie.

Niestcar begon destijds als dealer van MG/Rover en is sinds 2004 officieel Subaru 6-sterren dealer. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in Land Rover & MINI.

Joop Niesten begon destijds als monteur en verkoper bij zijn broer Jan Niesten in het autobedrijf. Op 30 mei 1985 richtte hij samen met zijn vrouw Niestcar op, als officiële dealer van Austin-Rover. In de loop der jaren deden achtereenvolgens Mark (35, receptie, planning)), Bob (34, verkoop, HR)) en Coen (31, magazijn, financiën) hun intrede. De overgang verliep geleidelijk; Joop Niesten is sinds enige tijd nog slechts een of enkele ochtenden aanwezig. Eind dit jaar wordt samen met klanten het definitieve terugtreden gevierd. Ron Peggeman, begonnen als monteur en inmiddels bedrijfsleider, is gezien zijn gevarieerde ervaring volgens Mark Niesten de “alleskunner”. Het bedrijf telt negen medewerkers, van wie vijf 1e autotechnicus zijn.

Duidelijkheid over de taakverdeling is volgens Mark Niesten de hoofdreden voor zakelijk succes met familieleden. “Verder hanteren we korte lijnen, dezelfde werktijden en vakantiedagen. Ook houden we onze partners buiten de zakelijke beslissingen.”

Vooraan (vlnr): Bob, Mark en Coen Niesten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *