Afgelopen week leek het erop dat het bod van het Amerikaanse Lithia van 250 miljoen Britse ponden op de Britse, beursgenoteerde dealergroep Pendragon het finale bod was. Ondertussen zijn er kapers op de kust verschenen.

Het bod van Lithia was exclusief een voorstel tot het oprichten van een joint venture om de IT-divisie van Pendragon te verzelfstandigen. Eind deze week moeten de aandeelhouders hun akkoord aan dat bod geven. Die beslissing wordt bemoeilijkt nu zich op dinsdag 26 september een nieuwe gegadigde heeft gemeld. De Amerikaanse dealergroep AutoNation biedt 544 miljoen Amerikaanse dollars voor Pendragon als geheel, dus inclusief de IT-divisie.

Penske

Het eveneens Amerikaanse Penske, dat al een sterke aanwezigheid heeft in Europa (onder andere in Engeland en Duitsland), wil volgens sommige bronnen ook nog een bod uitbrengen. Opvallend daarbij is dat ze dat samen met het Zweedse Hedin willen doen. Die laatste had eerder op eigen kracht al een bod op Pendragon gedaan van 450 miljoen euro, maar dat werd afgewezen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties