Driekwart VW-diesels Duitsland aangepast

Volkswagen meldt in eigen land stappen te maken bij de aanpassing van dieselauto’s die het met software heeft gemanipuleerd om schoner te lijken dan in werkelijkheid. Inmiddels is bijna driekwart van de voertuigen afgehandeld.

Topman Herbert Diess zegt in de Süddeutsche Zeitung dat minder dan één procent van de klanten ontevreden is met de genomen maatregelen. Niettemin meldde een Duits vakblad onlangs dat de aanpassingen kunnen leiden tot problemen bij de uitlaatgasafwikkeling. Toch beklemtoont Volkswagen dat de update geen negatieve invloed heeft op de functie en werkwijze van het nabehandelingssysteem. Op Europese schaal zegt VW intussen ruim de helft van alle getroffen voertuigen weer in orde te hebben gemaakt. In eerdere verklaringen heeft de fabrikant aangegeven dat komende herfst de klus volledig geklaard moet zijn. Wereldwijd gaat het om elf miljoen dieselvoertuigen uit de VW-Groep. Daarvan rijden er in Duitsland circa 2,6 miljoen van rond.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †