Na drugsvondst gesloten garage blijft dicht

Het begin november op last van de burgemeester van Soest gesloten bedrijfspand van Blink Auto blijft op slot. De eigenaar die de sluiting in een spoedprocedure aanvocht bij de rechter kreeg donderdag geen gelijk.

Blink Auto ging vorige maand voor de duur van een jaar dicht, na de vondst van drugs. Bij één van de drie in beslag genomen auto’s troffen politie en douane bij technisch onderzoek een ingebouwde verborgen ruimte aan. Verder bevonden zich verstopt in het plafond enkele plakken hasj, alsmede cocaïne en xtc-pillen. Volgens de burgemeester was het de tweede keer dat in het autobedrijf drugs werden aangetroffen.

Specialiteit

Volgens lokale media betoogde de eigenaar bij de voorzieningenrechter dat hij geen weet had van de drugs. Die zouden zich daar al langer dan drie jaar hebben bevonden (Blink Auto bestaat sinds 2015). Juist de verwijdering van geheime bergplaatsen in auto’s zou de specialiteit van zijn bedrijf zijn. Ook voerde de eigenaar aan dat gedwongen sluiting het einde van zijn zaak betekent. Maar de rechter oordeelde gisteren dat de beslissing van de burgemeester juridisch in de haak is en wees daarmee de eis af.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †