Drukbezocht afscheid Gertjan Sluijter

Een dwarsdoorsnede van de Nederlandse aftermarket was afgelopen vrijdag aanwezig bij de afscheidsreceptie van Gertjan Sluijter. De inmiddels ex-directeur van Hella Benelux gaat per 1 december officieel met pensioen.

Gertjan Sluijter gaf bijna dertig jaar leiding aan de onderneming, die in 1972 opging in de Duitse moeder maar in de markt tot 2002 nog de familienaam Sluyter (met Griekse y) voerde. Met het aanstaande vertrek verdwijnt tevens de laatste connectie met de oorspronkelijke firma.

Intern werd Sluijter per 1 september jl. opgevolgd door Marco van der Aa. Op bestuurlijk vlak was hij vele jaren actief voor de afdeling RAI Autovak, onder meer als voorzitter van het tentoonstellingscomité. Namens RAI Vereniging sprak Jeroen van de Braak, secretaris Autovak, daarover publiekelijk zijn dank uit. Het Duitse moederbedrijf loofde, in de vorm van een videoboodschap, zowel de zakelijke als de persoonlijke relatie met Sluijter.

Na diverse andere toespraken was vrijdag het slotwoord aan de oud-directeur. Die stipte onder meer de speelruimte aan die hij vroeg – en kreeg – van het moederconcern in Lippstadt. De goede financiële resultaten, in combinatie met de nadruk die Sluijter intern legde op tijdige en correcte aanlevering van gegevens, zorgden dat Hella Benelux door de jaren heen een relatief zelfstandige koers kon blijven varen. Ook bij het draaien van pilots voor nieuwe ontwikkelingen binnen de internationale Hella-organisatie werd vaak een beroep gedaan op de Benelux-organisatie in Nieuwegein. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *