Duitsland overweegt ‘strengere’ milieusticker

Een vergadering van de Duitse verkeersministers lijkt niet zo belangrijk voor ons land, maar in dit geval is het de schijn die bedriegt. Vandaag begint in Stuttgart bestuurlijk overleg met als belangrijkste onderwerp: de invoering van een (blauwe) milieusticker.

Daarmee zou het in steden en zelfs regio’s verboden worden om te rijden met een ouder dieselvoertuig (de leeftijdsgrens wordt op de vergadering bepaald). Het gaat om een initiatief van de deelstaten Baden-Württemberg, Hessen en Bremen. Het drietal heeft aangekondigd dat zij sowieso de blauwe sticker gaan invoeren, ook al zouden de respectievelijke deelstaatministers tegen stemmen.

In heel Duitsland bestaat al de groene sticker voor auto’s die voldoen aan de wettelijke CO2-uitstoot. De milieuplakker op de voorruit is breed geaccepteerd en ook in ons land te verkrijgen. Voor vakantiegangers of bezoekers aan winkelcentra is het een bekend artikel. Wie ‘zonder’ op pad gaat riskeert een boete. Afhankelijk van de ontwikkelingen in Stuttgart kan voor bezitters van een oudere diesel een bezoekje aan Duitsland straks alleen mogelijk zijn als zij hun auto thuis laten.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.