Dupont Performance Coatings verkocht aan Carlyle

Al even stond Dupont Performance Coatings (DPC) te koop, maar nu is dan echt de kogel door de kerk. Carlyle Group LP, een vermogensbeheerder uit Washington, neemt de autolakdivisie over voor 3,92 miljard euro. Als alles volgens plan verloopt, dan is begin volgend jaar de overdracht afgerond.

Ellen Kullman, ceo van Dupont: “Het bedrijf blijft groeien en goede resultaten leveren. Na een zorgvuldige analyse, echter, hebben we vastgesteld dat DPC’s volledige groeipotentieel het best gerealiseerd kan worden buiten Dupont en door de verkoop aan Carlyle.”

Kullman benadrukt dat Dupont actief blijft in de auto-industrie. “We zullen nauw blijven samenwerken met klanten in de automobielindustrie om onze kennis en innovaties toe te passen om auto’s lichter te maken, revolutionaire en milieuvriendelijke koelmiddelen te maken, maar ook bijvoorbeeld biologische materialen voor autostoelen.”

Ook Carlyle ziet uit naar de samenwerking. Greg Ledford is daar algemeen directeur en hoofd van de industriële tak. Volgens hem heeft Dupont aantrekkelijke marktposities, een nieuwe-generatie aan technologie en gevestigde merken. “Door middel van gerichte investeringen zullen we de productontwikkeling en groeidoelstellingen van DPC ondersteunen tijdens de transformatie naar een zelfstandig bedrijf.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *