Eerste Nederlandse Motrio open

Nieuw is het werkplaatsconcept Motrio niet, maar nu heeft ook Nederland zijn eerste vestiging. Renault-dealer Hans Jongerius tekent voor de primeur met zijn Motrio-vestiging in Woerden.

In ons land werd Motrio als merk tot nu toe ingezet als een tweede lijn onderdelen met daarin vooral fastmovers voor Renaults ouder dan vijf jaar. De dealer kan zo zijn werkplaatsklanten (consument en universele autobedrijven) een alternatief bieden voor de universeel dan wel de fitter. Nu wordt geleidelijk de stap gemaakt naar een volwaardig universeel werkplaatsconcept. Nog voor het einde van het jaar wil Renault minimaal een handvol Motrio’s operationeel hebben. Of dat lukt hangt vooral af van de Renault-dealers die er een locatie voor beschikbaar hebben, dan wel willen investeren in een pand.

Jongerius opende ruim anderhalf jaar geleden in Woerden een Bosch Car Service-vestiging in zijn voormalige aflever- annex occasioncenter. Begin juli werd deze BCS omgetoverd in het voor ons land eerste universele Motrio garagebedrijf. Motrio BCS Woerden (Motrio Woerden is tevens Bosch BIS-partner) moet het voorbeeld worden voor een nieuwe keten universele garages onder regie van Renault. Het accent ligt daarbij op potentiële klanten met auto’s die vier jaar of ouder zijn. De insteek is vooral een lagere prijs van de onderdelen. Daartoe heeft Motrio een eigen lijn fastmovers die 20-25 procent onder de reguliere dealerprijzen liggen. Motrio biedt tevens een assortiment (winter)banden onder het eigen label aan.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1833 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *