Renault-Nissan wil samen met Avtovaz motoren en transmissies gaan ontwikkelen en produceren. Avtovaz is niet alleen producent van Lada en Ruslands grootste autofabrikant, maar ook voor 25 procent eigendom van Renault en dat aandeel zou rond 2013 op vijftig procent plus moeten uitkomen, stelt Bruno Ancelin van Renault Rusland in de Financial Times.

Voor Renault wordt de Russische markt steeds belangrijker. Dit jaar wordt een registratieniveau verwacht van 2,7 miljoen nieuwe personenauto’s, tegen 1,9 miljoen in 2010. Renault produceert vier modellen in Rusland en daar komen er twee bij gebaseerd op het Logan-onderstel. Ook Nissan heft aangekondigd een model in Rusland te gaan produceren. In het verlengde hiervan is de investering in de productie van motoren te zien.

Die aangekondigde motoren- en transmissiedeal is overigens het gevolg van Russische regelgeving. Autofabrikanten worden gedwongen (decreet 166) om meer lokaal geproduceerde onderdelen te gebruiken in de auto’s die zij in Rusland produceren. Dat is slecht nieuws voor de Roemeense Renault-Dacia fabriek, want die bouwt nu nog de motoren.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties