Eigen auto verkopen en toch doorrijden

Je eigen auto verkopen, geld cashen en daarna toch erin blijven rijden. Cashdrive.nl uit Uden introduceert een voor Nederland nieuw mobiliteitsconcept dat voorziet in een leaseplan voor je eigen auto.

Consumenten in bezit van een auto kunnen die verkopen aan Cashdrive.nl. In een kort tijdsbestek betaalt Cashdrive.nl de koopprijs na online taxatie uit op de bankrekening. Na de transactie rijdt de consument gewoon door met de eigen of andere ter beschikking te stellen auto op basis van een private(short)lease.

Na drie maanden bepaalt de consument zelf of gebruik wordt gemaakt van het eerste recht van koop waarbij de private(short)lease auto kan worden teruggekocht, wordt gekozen voor een private lease van achtenveertig maanden voor een nieuw te leveren stadsauto, of dat de overeenkomst eindigt door verkoop van de auto.

Wortels

De wortels van het concept liggen in de Amerikaanse markt waar betalen per maand voor een auto de gewoonste zaak van de wereld is. Het juridisch eigendom van een auto is niet langer voorwaarde en de buurman of collega’s op het werk zien niets aan de auto, kentekenplaat of card.

Voor een vast bedrag per maand rijdt de consument in een stadsauto naar keuze. Men hoeft niet langer zelf geld te lenen of te worden vermoeid met (onvoorziene) kosten voor verzekering, reparatie, onderhoud, banden of schadeherstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.