Eigen keurmerk Focwa Schadeherstel

Focwa Schadeherstel heeft vorig jaar de aanzet gedaan tot een eigen keurmerk dat de kwaliteit waarborgt van het door Eurogarant-bedrijven geleverde werk. Focwa Schadeherstel hoopt op het jaarcongres in september het nieuwe keurmerk te presenteren. Dat staat in haar Jaarverslag 2010.

In het voortraject is veel samengewerkt met consumentenorganisaties, verzekeraars, leasemaatschappijen, lakleveranciers, certificerende instellingen en leden van Focwa Schadeherstel. Ongeveer zeshonderd Eurogarant-bedrijven zullen na een overgangsperiode van twee jaar gaan werken volgens de normen van het keurmerk. Het kwaliteitskeurmerk zal volgens Focwa het eerste zijn voor autoschadeherstelbedrijven ter wereld.

De markt van autoschadeherstel stond in 2010 opnieuw onder druk. Het aantal schadecalculaties daalde licht, tot 705.499 stuks. Ook het gemiddelde schadebedrag daalde, met zo’n drie procent, tot 1.267 euro. De totale schadelast kromp van 1.033 miljoen euro in 2009 naar 990 miljoen vorig jaar. De prijsdruk vanuit grotere opdrachtgevers was samen met een groeiend marktaandeel van kleinere voertuigen oorzaak van de daling van het gemiddelde schadebedrag. De afname van het aantal schades is te verklaren door het toenemende effect van verkeersmanagement en technische hulpmiddelen in de hedendaagse voertuigen.

Om de marktdruk aan te kunnen hebben ondernemers hun inkoopbeleid aangescherpt. Vooral schadebedrijven in het oosten en zuiden van Nederland zijn meer onderdelen gaan inkopen bij buitenlandse leveranciers. Zo zijn er dealers in Duitsland die kortingen geven tot wel dertig procent op schadedelen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *