Eigenaar Kwik-Fit zet Speedy te koop

Een paar maanden nadat het Japanse Itochu Corporation de fastfitketen Kwik-Fit aangekocht heeft voor 750 miljoen euro, zet het de Franse formule Speedy in de etalage. Itochu zou zich meer willen gaan concentreren op de bandenactiviteiten van Kwik-Fit op de Nederlandse en Engelse markt. Daarbij zou geen ruimte zijn voor de algemene garageformule Speedy. Dat melden verschillende media in Frankrijk.

Arjan van der Meer, marketing directeur van Kwik-Fit Nederland, laat desgevraagd namens Kwik-Fit en Itochu weten geen commentaar te geven op de verkoop. Speedy heeft in Nederland inmiddels twintig vestigingen, met de hoogste concentratie in het midden van het land.

Speedy is heel vroeger één wereldwijde organisatie geweest en later gesplitst in Speedy Frankrijk en Canada. Ze hebben nu helemaal niets meer met elkaar te maken en zijn twee onafhankelijke organisaties. Itochu is al sinds 1993 actief in Groot Brittannië als eigenaar van Stapleton Tyre Services.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *