En de boer? Hij staakte voort

Franse boeren zijn nog steeds niet tevreden met de toezeggingen van de regering. Voor vandaag zijn opnieuw stakingen aangekondigd. Ditmaal ligt de focus op de voor Nederlandse vakantiegangers belangrijke route vanaf Luxemburg naar Frankrijk.

Het leek er vorige week even op dat de boeren hun strijd voor beteren prijzen voor hun producten hadden gestaakt. De Franse regering is immers de boeren tegemoet gekomen met een extra subsidie van 600 miljoen euro. Desalniettemin hebben de vakbonden van de boeren besloten om opnieuw het zware stakingsmiddel aan te grijpen.

Nederlandse toeristen die vanaf Luxemburg naar het zuiden willen kunnen de A31 beter mijden. De boerenvakbond heeft aangekondigd deze weg te gaan blokkeren. Er worden lange files verwacht. Ook op de A4 en RN4 zal het verkeer worden gehinderd bij Phalsbourg. Na een maandag vol blokkades volgt dus opnieuw een vervelende dinsdag. En de boeren lijken er nog niet te zijn: ook op andere wegen blijft de kans op blokkades levensgroot.

De verkeersinformatiedienst VID raadt Nederlandse automobilisten op weg naar het zuiden af de route via Luxemburg te kiezen. De boeren zijn hun protest om 08:00 uur begonnen en zullen naar verwachting doorgaan tot minimaal het einde van de dag. Beter is het om de route via Brussel, Valenciennes, Reims en Troyes te kiezen. Voor mensen uit het zuidoosten van Nederland is de route via Charleville-Mezieres ook een optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.