Esso stopt meer additieven in benzines

Alle Esso-tankstations in Nederland voeren een verbeterde benzine met meer additief die helpt om afzettingen uit de motor te verwijderen waardoor de auto beter en zuiniger rijdt. Bovendien krijgen de Esso-tankstations in Nederland, als een van de eerste ter wereld, een nieuwe ‘look’.

Als onderdeel van de upgrade krijgen de brandstoffen van Esso een nieuwe naam. Euro heet nu Synergy Euro, Energy Supreme Ongelood 95 is voortaan Synergy Supreme Plus Ongelood 95, Energy Supreme Ongelood 98 heet nu Synergy Supreme Plus Ongelood 98. Diesel heet nu Synergy Diesel en de nieuwe naam voor Energy Supreme Diesel is Synergy Supreme Plus Diesel.

Hoewel de hoeveelheid zuiverende toevoegingen (additief) in Esso’s Synergy diesel niet is veranderd, bewezen recente tests op normale personenwagens dat het gebruik van Synergy diesel van Esso het brandstofgebruik met gemiddeld met 1,8 procent hielp verbeteren. ExxonMobil zal Synergy ook op andere markten in de wereld uitrollen, onder andere in België en Luxemburg.

Onafhankelijke tests bij Mahle

De genoemde claims zijn gebaseerd op tests van dieselvoertuigen die gekocht zijn op de voor tweedehands markt in het Verenigd Koninkrijk en die onafhankelijk getest zijn door Mahle (UK). Het brandstofverbruik werd vastgesteld in de staat waarin de auto’s bij aankoop verkeerden. Bij de test reden de auto’s 4000 km op Esso Synergy-diesel en de gemiddelde verbetering in brandstofverbruik van de geteste auto’s was 1,8 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.