EU plust, Nederland blijft min scoren

De Europese registraties nieuwe personenauto’s voor november dit jaar, deden het in vergelijking met november vorig jaar 1,4 procent beter. Er werden in de elfde maand dit jaar 953.886 nieuwe personenauto’s verkocht. Over de gehele periode van elf maanden registreerden de Europese merkdealers een plus van 5,7 procent.

Dit blijkt uit Acea-cijfers. Nederland behoort met een min van 19,7 procent in november en een cumulatieve (januari t/m november) min van 6,6 procent, tot één van de slechtste jongens van de klas. Landen die afgelopen maand flink in de plus zaten zijn Spanje ( 17,4%), Groot-Brittannië ( 8%) en Italië ( 5%).

Andere landen die net als ons land een min scoorden waren Duitsland (-1,8%) en Frankrijk (-2,7%), maar deze beide landen zitten over het hele jaar tot nu toe nog wel in de plus. Overigens werden in de gehele EU (27 landen) over de eerste elf maanden van 2014 bijna 11,2 miljoen personenauto’s geregistreerd. En vooruitlopend op het einde van dit jaar, voor de maand december staat er helaas weer een min in de steigers. Over de eerste twee weken van december is de min bijna 15 procent. Als de tweede helft van deze maand deze lijn volgt, dan komen we einde jaar uit op een registratieniveau van 376.100 nieuwe personenauto’s.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *