Euro Car Parts-groep verkocht

De Britse Euro Car Parts groep, met 89 eigen grossiersvestigingen, is naar eigen zeggen met bijna 190 miljoen euro omzet de grootste onderdelendistributeur in Groot-Brittannië. De groep is nu voor 260 miljoen euro overgenomen door het beursgenoteerde LKQ Inc. Dat is weer de grootse onderdelendistributeur van de VS.

De LKQ-groep zet met de overname van Euro Car Parts haar eerste schreden op de Europese aftermarket. LKQ wil graag een Europese positie opbouwen en volgens directeur Robert Wagman wil men actief op zoek naar interessante overname kandidaten, ook in de Benelux.

LKQ is in de VS een grote speler in de markt voor Reman-onderdelen en heeft een omzet van ruim 1,5 miljard euro. Het bedrijf heeft veel schadeherstellers als klant. Euro Car Parts is overigens lid van de internationale grossiersgroep ATR.

De Britse onderdelensector is flink in beweging, onlangs nog nam het Nederlandse H2 Equity Partners, de investeerder achter Sator, de onderdelendistributie-activiteiten van het eveneens Britse Unipart over. H2E investeert ook in Pouw Automotive Groep, dat het komende jaar voor zo’n 200 miljoen euro aan autobedrijven wil kopen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *