Europcar start verhuur Ampera

Autoverhuurder Europcar zal eind oktober of begin november dit jaar de Opel Ampera opnemen in de verhuurvloot. Duitsland en de Benelux krijgen de primeur. Daarna volgen in de loop van 2012 Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.

Voor autofabrikanten zullen overheden, fleetowners en verhuurmaatschappijen de eerste belangrijke afnemersgroepen zijn om een bepaalde schaalgrootte te bewerkstelligen. De afspraak die Opel met Europcar heeft gemaakt is dan ook cruciaal voor de autofabrikant.
Huurders worden overigens zelf verantwoordelijk voor het tijdig weer opladen van de Ampera. Verder wordt huurders gevraagd om hun ervaringen met de Ampera te noteren, zodat Europcar en Opel dit kunnen gebruiken om hun dienstverlening te optimaliseren.
Voor Opel is de afspraak met Europcar extra belangrijk, omdat zowel Europcar, Hertz als Avis al eerder bekend maakten dat zij ieder enkele honderden elektrische Renaults in hun verhuurvloot op gaan nemen. Hertz heeft daarnaast de i-MiEV van Mitsubishi en de Nissan Leaf voor de verhuurvloot in Londen aangeschaft.

Importeur Opel Nederland heeft inmiddels vijftien Ampera-dealers aangesteld en verwacht nog dit jaar een tweetal extra dealers te kunnen aansluiten. Ook werkt Opel samen met New Motion om duurzame mobiliteit op grote schaal in te voeren in Nederland.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *