Europees akkoord CO2- uitstoot aanstaande

De Europese Unie heeft overeenstemming bereikt over striktere regels voor de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s. In het akkoord is onder meer opgenomen dat de limiet van 95 gram CO2 per kilometer voor alle nieuwe auto’s pas in 2021 ingaat in plaats van 2020.

Voor nieuwe lichte bedrijfswagens is de limiet voor een vlootgemiddelde CO2-uitstoot 175 gram per kilometer in 2017 en 147 gram in 2020. Momenteel is de limiet 203 gram per kilometer. De Europese Commissie werkt nog aan een strategie om de CO2-uitstoot van zware bedrijfswagens te reduceren.

Ook de zogeheten superkredieten worden nader onder de loep genomen. Superkredieten worden verstrekt voor het fabriceren van auto’s met extreem lage emissiewaarden maar daarnaast ook gebruikt voor het maken van vervuilende auto’s. De emissiewaarden voor het verkrijgen van een superkrediet worden nu opgeschroefd van 2,5 gram naar 7,5 gram voor de jaren 2020-2022.

Overigens is het akkoord nog geen wet. Eerst moeten de regeringen nog toestemming geven en daarna het Europees parlement.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.