Europese autoverkoop neemt licht toe

De verkoop van personenauto’s in de Europese is in november met 1,2 procent gestegen. Over de eerste 11 maanden van dit jaar daalde de verkoop met 2,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De cijfers zijn van brancheorganisatie Acea.

Nederland kende een opleving van de autoverkoop in de maand november van 34,2 porocent ten opozichte van november 2012. Dat wordt toegeschreven aan zakelijke rijders die nog snel willen profiteren van regelingen voor milieuvriendelijke auto’s waaraan per 1 januari een einde komt. Over de eerste 11 maanden werd in Nederland 21,7 procent minder verkocht.

In totaal werden in Europa in de maand november 938.021 auto’s verkocht, het op twee na laagste aantal ooit gemeten in die maand. De stijging is vooral te danken aan een sterke groei in het Verenigd Koninkrijk (plus 7 procent) en Spanje (plus 15,1 procent). In de andere grote autolanden Duitsland (min 2 procent), Frankrijk (min 4 procent) en Italië (min 4,5 procent) was er juist minder vraag naar auto’s.

In de eerste 11 maanden van dit jaar werden in totaal meer dan 10,9 miljoen auto’s verkocht. Duitsland (min 4,9 procent), Frankrijk (min 7,1 procent) en Italië (min 7,7 procent) waren debet aan de daling. Alleen in Spanje (plus 2,1 procent) en het Verenigd Koninkrijk (plus 9,9 procent) werd meer verkocht dan een jaar eerder.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.