Ex-medewerker VS beticht VW van bewijsvernietiging

Potentieel bewijsmateriaal in het sjoemelschandaal zou door Volkswagen in de Verenigde Staten zijn vernietigd, in de periode nadat het schandaal was geopenbaard. Dat stelt de advocaat van een begin december jl. ontslagen IT-medewerker, die een rechtszaak is begonnen tegen zijn voormalige baas.

Blijkens onderzoek door Duitse media had de Amerikaanse justitie aangegeven dat de routinematige vernietiging van data tot nader order moest worden gestopt. In het onderzoek naar de softwaremanipulatie in VW’s dieselvoertuigen werd elke bron van informatie van belang geacht. Volgens de in Michigan woonachtige ex-medewerker zijn echter tot begin oktober harde schijven vernietigd, officieel wegens gebrek aan opslagcapaciteit.

Nadat hij daarover intern aan de bel had getrokken en had aangegeven ook justitie te willen informeren, kreeg de klokkenluider ontslag. Volkswagen zegt geen reactie te willen geven omdat het gaat om een geschil tussen werkgever en werknemer.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *