Ter Haar (ex-Mercedes-Benz) bij Aumacon

Hans ter Haar heeft zich als geassocieerd consultant aangesloten bij kennisbureau Aumacon. Ter Haar werkte tot medio 2015 in verschillende functies bij Daimler Chrysler en Mercedes-Benz Nederland, meest recent als directeur Aftersales.

hans-ter-haarHans ter Haar studeerde commerciële economie en marketing (NIMA-C). Ook volgde hij de leergang controlling en de opleiding tot registeradviseur bedrijfsopvolging (RAB). In 1990 begon zijn automotive-carrière als marketingmanager bedrijfswagens bij Mercedes-Benz Nederland. Als CFO, interim CEO en managing director aftersales deed hij kennis en ervaring op in vrijwel alle deelgebieden binnen de branche, zowel op wholesale- als op dealerniveau. Ter Haar is sinds zijn vertrek bij Mercedes-Benz Nederland partner/adviseur en bedrijfsovernamespecialist bij Rescoped.

Kennis cruciaal

Ter Haar spreekt van “een welkome aanvulling. We delen de overtuiging dat kennis cruciaal is om succesvol te kunnen werken in deze snel veranderende sector. Daarnaast is het voor mijzelf belangrijk om deel uit te maken van een kennisnetwerk. Maar bovenal gaan onze klanten profiteren van deze samenwerking.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †