Exide maakt 2,5 miljoen start-stop accu’s

Bij Exide Technologies, één van de grootse accuproducenten ter wereld, rolde onlangs de 2,5 miljoenste start-stop accu van de lijn. Exide is in 2009 gestart met de productie van dergelijke accu’s. De onderneming produceert ze momenteel in twee van haar fabrieken, in Spanje en in Italië. Het bedrijf heeft ook een kantoor in Bunnik.

Exide Technologies was in 2004 de eerste in de sector die voor de micro-hybride versie van de Citroën C3 een AGM accu ontwikkelde. In 2009 ontwikkelde het bedrijf als eerste de honderd procent recyclebare Enhanced Cycling Mat (ECM) accu, die nu door tal van bekende Europese autofabrikanten in hun start-stop modellen wordt ingebouwd.

Exide Technologies is inmiddels de tweede grootste leverancier van start-stop accu’s in Europa. Sinds 2010 heeft Exide de productie van deze accu’s verdubbeld. Het bedrijf zal ook tachtig miljoen dollar extra investeren om de productiecapaciteit voor micro-hybride accu’s in Europa uit te breiden.

“We beschouwen micro-hybride auto’s als een mainstream ontwikkeling en we verwachten dat zeventig procent van alle auto’s met verbrandingsmotoren hiermee uitgerust zullen worden”, zegt Michael Geiger, vicepresident OE-verkoop bij Exide.

Exide heeft begin dit jaar de oorspronkelijke Ni-Mh accu van een Honda Insight vervangen door een lood-zuur combinatie. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *