Explora installeert Hunter bij ABI Autoservice

ABI Autoservice, partner van het Profile Tyrecenter netwerk, heeft onlangs op de vestiging in Veenendaal bijna 30.000 euro geïnvesteerd in de Hunter Hawk Eye Elite Premium. Explora heeft het uitlijnsysteem geïnstalleerd.

Piet van de Pol van ABI Autoservice overweegt nog één of twee andere vestigingen te voorzien van het systeem. “Stuurinrichtingen en wielophangingen zijn kritischer ontworpen en daardoor complexer. Het uitlijnen moet uiterst nauwkeurig. Verder is er veel informatie nodig om vandaag de dag een uitlijnklus te klaren, waardoor een actuele database belangrijk is. Bovendien willen klanten niet te lang wachten dus is snelheid noodzakelijk”, aldus Van de Pol.

De Hunter kan een meting met een eenvoudige afstelling uitvoeren in tien minuten. Wanneer de wielklemmen zijn opgespannen wordt de auto alleen voorwaarts verrold. Opspannen kan met de nieuwe Quickgrip kunststof wielklemmen met driedimensionale targets. Verder heeft het uitlijnsysteem een beweegbare camerabalk, die volledig automatisch de targets volgt als de auto op de hefbrug omhoog wordt gebracht. Het resetten van bijvoorbeeld de stuurhoeksensoren wordt eenvoudig gemaakt door het met Win Align 12 software geïntegreerd meetinstrument, dat gekoppeld is aan de EOBD.

Bart Kamps is recent aangesteld als directeur van Explora, waarmee hij Bas Suurenbroek opvolgt. Zijn functie is nog niet opnieuw ingevuld.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *