In de wereld van de banden(de)montage zijn er grofweg twee routes die je kunt nemen: de meer traditionele tafelmachines of apparatuur met zogeheten naafgatopspanning. De balans tussen beide verschuift en daar zijn verschillende argumenten voor. Het ontlasten van de monteur is een belangrijke.

Partnercontent

De standaard velgmaat is de afgelopen jaren rap opgelopen en dan hebben we het niet over exotische modellen of grote suv’s. Een Renault Megane heeft standaard al 18 inch maar het kan ook maar zo 20 inch zijn. En groter betekent automatisch zwaarder voor de technici die met de bandenwissel belast worden. Ter referentie: de bandenliften van de Artiglio’s kunnen 85 kilo tillen. Bij machines met een draaitafel is het doorgaans nodig dat de technicus de band op de tafel tilt. Vier klemmen zorgen er vervolgens voor dat de velg op zijn plek gehouden wordt tijdens het demonteren of monteren van de band. “Naafgatopspanning heeft meerdere voordelen”, zegt Gijs van Amerongen (Explora). “Zo is er minder kans op beschadiging van de velg.”

Corghi Artiglio Master Force.

Het leveringsgamma bij Explora bevat zowel traditionele tafelmachines als apparatuur met naafgatopspanning. “Voor iedere werkplaats en ieder budget willen we passende apparatuur kunnen bieden. Bovendien zorgt de breedte van het programma ook voor mooi onderling vergelijkmateriaal. In de praktijk komt het nog wel eens voor dat een klant de interesse uitspreekt voor het één maar uiteindelijk na de verschillende opties af te wegen toch een alternatief kiest.”

Corghi Artiglio 500. De hieldrukker laat zich optimaal positioneren zodat deze de velgrand niet raakt.

Geen bandijzer

Beperken we ons nu even tot de serie met naafopgatopspanning dan begint het programma met de Artiglio 50. Het betreft de instapper in een reeks die als gemene deler heeft dat ze allemaal te bedienen zijn zonder het gebruik van een bandijzer. “Dat maakt van het bandenwisselen kinderspel. Niet alleen vergt het gebruik van een bandijzer een zekere krachtsinspanning, maar bij verkeerd gebruik kun je de velg of de wang van een band flink beschadigen. Het ‘leverless’ principe achter de Artiglio-serie voorkomt dit.”

Voor geoefende technici klinkt het misschien als onnodige luxe, ze weten immers precies hoe ze met band en machine moeten omgaan. “Ondernemers hebben in onze branche te maken met personeelstekorten en goede apparatuur speelt een belangrijke rol in de werving van technisch personeel. Als technici fysiek minder belast worden door de keuze van de juiste apparatuur dan werken zij daar liever mee. Anders gezegd: als ze er eenmaal mee hebben gewerkt dan willen ze niet meer anders.” Explora levert elke verkochte machine compleet met een gratis producttraining voor twee technici.

Corghi Artiglio 50.

Tijdwinst

De machines in de Artiglio-serie nemen met elk model steeds meer taken van de technicus uit handen. “Mensen denken snel te zijn, maar dat heeft vaak meer te maken met gevoel dan realiteit. Ik vergelijk het altijd met wachten in de file. Dat duurt voor je gevoel uren, maar omrijden kost je doorgaans meer tijd. Als ik tijdens een training het verschil laat ervaren dan worden mensen toch verrast door de tijdwinst met deze machines.”

Corghi Artiglio Master Jolly.
Corghi Artiglio Master Code.

De Artiglio 500 kent bij manuele opspanning een maximale velgmaat van liefst 32 inch. “Wij adviseren altijd om naar de eigen werkplaatsmix te krjigen. Wat is het werk dat binnenkomt? Maar weinig bedrijven zien in de praktijk dergelijke banden voorbijkomen. Deze machine zie je daarom vooral bij merkdealers en bandenspecialisten.”

De Corghi Artiglio Master modellen onderscheiden zich onder meer door van de velg af te werken, in plaats van naar de velg toe wat de overige machines doen. “Dit biedt extra bescherming van de velg omdat deze niet wordt aangeraakt. Bovendien vermijden we zo overmatige spanning in de band tijdens het proces”, aldus Van Amerongen. “De Master Code is misschien wel de meest geautomatiseerde machine op de markt. Deze heeft een scanner en vet zelf in. De elektromechanische draaitafel heeft een snel en gepatenteerd klemsysteem. Op het interactieve aanraakscherm is informatie af te lezen over bijvoorbeeld bandensensoren. Ook in de manuele stand neemt deze machine al veel werk uit handen. Het nieuwste topmodel, de Corghi Master Force, is als eerste model uit de Corghi-lijn voorzien van een extra sterk hydraulisch systeem. Klanten die zich willen oriënteren op nieuwe apparatuur zijn van harte welkom voor een demonstratie.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties