Faillissementen bij Ford-dealers

De krimpende automarkt heeft Ford doen besluiten het Nederlandse netwerk aan te passen. Zo sluit Ford-VDMA de deuren in Eindhoven, Helmond en Gemert en komt er een einde aan Ford-vestigingen van Van der Kolk in Ede, Bunschoten/Spakenburg en Nijkerk.

Bij VDMA verliezen hierdoor 50 mensen hun baan terwijl bij Van der Kolk 32 werknemers op straat komen te staan. De vestiging van Van der Kolk in Veenendaal wordt overgenomen door Broekhuis. De faillissementen zijn een rechtstreeks gevolg van de tegenvallende autoverkoop. Volgens Sebastiaan van de Pol van Ford Nederland kampt Ford, net als alle andere automerken, met een krimpende markt. “Met name ook aan de zakelijke kant is het lastig omdat de bijtellingsregels steeds weer anders worden. De particuliere markt blijft gelukkig stabiel.”

Vandaar dat Ford zich moet herpositioneren. “Er worden simpelweg te weinig auto’s per deur verkocht. Daar moet je dus wel je beleid op aanpassen. Met andere woorden : het netwerk moet opnieuw op de markt worden afgestemd.” Overigens betekenen de sluitingen niet dat Ford in de desbetreffende regio’s volledig verdwijnt. Voor de Ford-regio Eindhoven zouden meerdere partijen interesse hebben. “We willen natuurlijk wel het serviceniveau voor onze klanten op peil houden”, aldus Van de Pol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *