Fastfoodrestaurant in failliete autogarage

Biefstuk met sla, allerlei soorten hamburgers, een put als een ballenbak en een hefbrug als podium voor een band. Dit alles binnenkort te proeven en te zien in een failliete garage van EMA bij het Design Outlet Centre in Roermond.

Het idee is afkomstig van ondernemer Wim Cox van Cox en Co, die op het terrein van het Design Outlet Centre al vier horecagelegenheden heeft. Cox wil een fastfoodrestaurant voor tenminste 250 personen realiseren met de auto als thema. Hij gebruikt hiervoor het pand van de in mei failliet verklaarde EMA-Mercedes groep. In de voormalige werkplaats van 550 vierkante meter wil Cox zijn restaurant laten verrijzen waar de geest van de auto moet rondwaren.

Daartoe heeft de Limburgse ondernemer bij de veiling van de inventaris de nodig spullen overgenomen. “Het gaat hier allemaal auto’s uitademen. Met een put als ballenbak, hefbruggen als podia voor bandjes, sloopauto’s en aangepaste auto’s waarin je kunt eten. We halen onze ideeën vanuit de hele wereld.”

Kruisbestuiving

Met vijf miljoen mensen per jaar die het Design Outlet Centre in Roermond bezoeken, voorziet Cox grote mogelijkheden voor zijn plan. Zeker omdat hij ook met een naastgelegen autodealer een kruisbestuiving wil bewerkstelligen. “Je moet het zo zien: mama gaat shoppen, papa gaat naar auto’s kijken en samen met de kinderen komen ze bij ons een hapje eten in een voortreffelijke entourage.”

Cox hoopt volgende week groen licht te krijgen voor zijn plannen en wil dan zo snel mogelijk aan de slag. “Onder welke naam? Die wil ik eigenlijk nog niet prijsgeven maar ik zit toch sterk te denken aan Wim’s Garage.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *