Mercedes-Benz Nederland heeft twee nieuwe dealers aangesteld in de regio Eindhoven. Dit als opvolging van EMA die door Mercedes-Benz na 65 jaar aan de kant is geschoven. Een rechtszaak die EMA had aangespannen bood geen soelaas.

De nieuwe dealers zijn de Limburgse Smeets Autogroep en ASV in Veghel. Smeets gaat per 1 november de trucks en bestelwagens van Mercedes verkopen. ASV wordt de dealer voor de personenauto’s.

Importeur Mercedes-Benz Nederland wilde het dealercontract met EMA per 1 november opzeggen omdat EMA een ’te logge en commercieel zwakke organisatie is in een krimpend dealernetwerk’. Volgens de rechter heeft de auto-importeur hierin gelijk en is de opzegging van het contract met EMA rechtmatig.

EMA gaat door

EMA zegt  als merkonafhankelijk verkoper van Mercedes door te zullen gaan. Jeroen Smits, directeur van EMA:  “We zijn al bijna 65 jaar een betrouwbaar gezicht voor alle Mercedes-Benz rijders in Zuidoost Nederland. Er is geen Mercedes-Benz dealer met zoveel kennis en ervaring als EMA. Het grote voordeel van onze beslissing is dat we ons nu nadrukkelijker merkonafhankelijk kunnen opstellen en diensten kunnen aanbieden in de volledige breedte. De affiniteit met Mercedes-Benz blijft intact. Voor onze klanten verandert er simpelweg niets. We hebben nu meer vrijheid om hen meer keuze te bieden.” Ook de service en het onderhoud blijven onder dezelfde voorwaarden, aldus Smits.

EMA is een van de grootste autobedrijven in Brabant en Limburg en telt vijf vestigingen met 160 werknemers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties