Fastned breidt uit naar Duitsland

Fastned, de exploitant van een netwerk snellaadstations voor elektrische auto’s, breidt uit naar Duitsland met veertien locaties.

Het betreft Fastned locaties in Duitsland voor stations met snelladers die geschikt zijn voor de volgende generatie elektrische auto’s die kunnen laden op een vermogen van 150 kW tot 350 kW. De stations zijn toegankelijk voor alle automerken. Hier kan in 15 minuten tot 500 kilometer range geladen kan worden. Fastned heeft een concessie voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen en heeft er momenteel 60 operationeel. Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen.

Aan de vooravond

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We staan aan de vooravond van de ‘Autowende’ van fossiel naar elektrisch. Dit gaat gepaard met een transitie van tankstations naar snellaadstations waar elektrische auto’s supersnel kunnen opladen. Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto’s door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst.” Fastned werkt voor de locaties in Duitsland samen met de gemeente Limburg, hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung (Lu.pe).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters