Ferrari als de ultieme belegging

Onder de noemer Red Blossoms heeft Ferrari-fan Lodewijk Beijst een beleggingsfonds opgericht voor klassieke Ferrari’s. Diegenen die instappen (voor minimaal 1 ton) wordt een rendement van 10 procent per jaar voorgehouden. De investering staat vast voor zeven jaar.

Nu hebben investeerders al langer de klassieke automobiel ontdekt als waardevaste belegging, maar een echt fonds voor Ferrari’s is nieuw voor Nederlandse begrippen. Beijst doet op zijn website uitgebreid verslag van de mogelijkheden en prijsontwikkeling van oude, zeer gewenste modellen. Hierbij heeft hij zich gebaseerd op zijn eigen archief, dat hij hierover sinds 1986 bijhoudt en bestaat uit persoonlijke bronnen, veilingen, gepubliceerde verkoopprijzen, waarderingen in gerenommeerde automagazines en publicaties van autoriteiten binnen de Ferrari-wereld.

In oorsprong staat het fonds open voor zo’n twintig deelnemers die vanaf november met minimaal 1 ton kunnen instappen. Daarna worden tien Ferrari’s aangekocht en zeven jaar beheerd. Uitstappen in deze periode is niet mogelijk en na afloop worden de klassiekers met winst of verlies verkocht.

Ferrari paus

Dat Ferrari’s nog steeds zeer in trek zijn blijkt uit een veiling onlangs bij Sotheby’s. Daar werd de laatst gebouwde Enzo Ferrari (die Ferrari in 2005 aan de paus schonk) geveild voor 6.050.000 dollar. Niet eerder ging een Enzo voor een dergelijk bedrag van de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.